Jens Sirviö - Mathias Roos - Sebastian Kristensson - Gustav Lindquist - Patrik Lippe

Avbytare: Izzettin Adigüzel, Nicklas Mattsson, André Andersson, Vasko Mitrovic, Carl Mattsson och Becir Hodzic.

Mathias Roos ut - Carl Mattsson in 45 min
Gustav Lindquist ut - Becir Hodzic in 45 min
Jens Sirviö ut - Carl Odell in 74 min

MATCHKOMMENTARER
ÖT Smygehuk kom till spel med inte mindre än 6 nya spelare där Philip Borgström startade i mål, comebackande Joel Jakobsson som mittback, Mathias Roos och Jens Sirviö startade på mittfältet. Provspelande bosniern Becir Hodzic inledde på bänken och detsamma gällde hemmasonen Nicklas Mattsson som återvänt från BK Skansen. Nicklas är dock inte spelklar för ÖT Smygehuk ännu. Hemmalaget äntrade för första gången i matchsammanhang det nya konstgräset i Smygehamn. Det var i stort sett storm hela matchen vilket förstörde lite av fotbollen. Vi testade ett nytt spelsystem 3-5-2 och man kan säga att det föll ganska väl ut. ÖT Smygehuk tog ganska snabbt kommandot i matchen i medvinden i första halvlek. I den 4:e minuten har hemmalaget ett fint anfall där bollen spelas upp på pigge Jens Sirviö på högerkanten. Jens spelar bollen in i banan till Mathias Roos som direkt spelar upp på Gustav Lindquist precis utanför straffområdet, Gustav direktskarvar till Johan Hellström som drar iväg ett skott som dock går över. I den 15:e minuten slår Patrik Lippe en fin boll på djupet mot Carl Odell som i snäv vinkel försöker skjuta/passa men bollen går precis förbi en framstormande Johan Hellström och ut till inspark. I den 25:e minuten slår Gustav Lindquist en inläggsfrispark som via en Gislövspelare dimper ner till Johan Hellström på 16-meterslinjen och Johan får iväg ett skott som tyvärr går mitt på målvakten. I den 30:e minuten spelar ÖT Smygehuk runt bollen fint. Bollen spelas till Gustav Lindquist som hittar ut på högerkanten till Jens Sirviö som slår ett lågt inlägg rakt genom straffområdet mot bortre stolpen där Carl Odell vräker sig fram och slår in 1-0. I den 41:a minuten driver Johan Hellström upp ett anfall och han släpper bollen på djupet mot Carl Odell som är snabbare än försvararna och ensam med målvakten gör målvakten en fin räddning. I den 43:e minuten får Philip Borgström ingripa efter ett inlägg där han gör en kanonräddning och räddar även returen. Linjemannen hade dock redan vinkat för offside. Första halvlek slutar med en 1-0 ledning efter stort bollinnehav för hemmalaget där vi dominerar fullständigt på första och andra tredjedelen av planen. I paus byts Philip Borgström, Christian Ahlström, Patrik Lippe, Carl Odell, Gustav Lindquist och Mathias Roos ut och ersätts av Izzettin Adigüzel, Nicklas Mattsson, André Andersson, Vasko Mitrovic, Carl Mattsson och Becir Hodzic. ÖT Smygehuk fortsätter den andra halvleken med stort bollinnehav i motvinden men lite avsaknad av heta målchanser. I den 58:e minuten kommer Jens Sirviö runt fint på högerkanten och spelar in i mitten till Johan Hellström som står helt omarkerad framför mål och kan sätta årets första kasse till 2-0. I den 74:e minuten byts Jens Sirviö ut och in kommer Carl Odell. I den 90:e minuten får Izzettin Adigüzel tippa en frispark till hörna. Matchen slutar med en övertygande 2-0 seger där vi framförallt ska vara nöjda med det defensiva arbetet av samtliga spelare där vi inte tillät Gislöv att i stort sett skapa någonting. ÖT Smygehuk höll nollan för första gången sedan den 4:e maj 2013 då Veberöds AIF besegrades med 1-0. I nästa match väntar FBK Balkan på lördagen den 28:e februari klockan 13:00 på Smygehamns konstgräsplan.